Vlašić: Sparsima moramo parirati u skoku

Trener HKK Zrinjski pred duel u Sarajevu

Vlašić: Sparsima moramo parirati u skoku

S. Mlaćo

Nakon što su premijernu sezonu u drugoj ABA ligi uspješno završili, momčad Zrinjskog očekuje derbi Lige za prvaka Prvenstva BiH protiv neugodne momčadi Sparsa.

"Odigrali smo posljednju utakmicu u drugoj ABA ligi i zaključili vrlo uspješnu njenu premijernu sezonu. U potpunosti se okrećemo obavezama u okviru borbe za prvaka BiH. U trećem kolu gosti smo Sparsima u Sarajevu, koji su ove godine dobro posložena i vođena ekipa što su i pokazali kroz cijelo prvenstvo do sad. U Ligu za prvaka su krenuli sa omjerom 1-1 kao i mi. Riječ je o momčadi sa kvalitetom. U međusobnim susretima smo mi slavili u Mostaru, a Sparsi u Sarajevu. Obje utakmice su bile energetski i kvalitativno i na visokom nivou. Ako želimo izvući povoljan rezultat moramo parirati u skoku i pokušati nametnuti svoj ritam." kazao je Hrvoje Vlašić trener HKK Zrinjski.

Utakmica između Sparsa i Zrinjskog igra se u subotu od 19 sati u sportskoj dvorani Novo Sarajevo na Grbavici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi