Vlašić: Zadovoljan sam pobjedom

Široki ostvario važnu pobjedu protiv Radničkog

Vlašić: Zadovoljan sam pobjedom

Pred oko 3000 gledatelja u dvorani na Pecari u 10. kolu NLB lige ekipa Širokog Eroneta jučer je ostvarila vrlo važnu pobjedu protiv ekipe Radničkog.

Širokobriježani su ponovno odigrali jednu odličnu utakmicu. Nakon malo lošijeg otvaranja preuzeli su konce u svoje ruke, ali ekipa Radničkog nije dala da se Široki odvoji. Međutim, uspijevaju igrači trenera Hrvoja Vlašića u zadnjoj četvrtini slomiti otpor gostiju, te na kraju slaviti sa uvjerljivih 96:83.

Najbolji igrač kod domaće momčadi ponovno je bio Chester Mason koji pruža odlične partije, te je bio i MVP ovog kola, postigao je 21 koš, ostvario 9 skokova i 6 asistencija, a publiku je digao na noge odličnom blokadom na Brkiću. Štemberger je također imao svoju noć, postigao je 21 koš (za tri 5/7) te imao 6 asistencija, Hrvoje Puljko dodao je 13, a Ivan Grgat 12 koševa.

Kod gostiju je najraspoloženiji bio Dragan Milosavljević koji je postigao 20 koševa, a Vukasin Aleksić je ima učinak od 15 koševa i 5 asistencija.

„Mi smo dobro otvorili utakmicu i stekli prednost ali Široki se vratio. Ponovno nam je problem skok u obrani. Široki je kasnije ubacio nevjerojatne šuteve i na kraju je sasvim zasluženo slavio, ja im na tome čestitam, sve je bilo fer i korektno“, rekao je nakon utakmice Milosavljević.

„Statistika sve govori, nismo uspjeli parirati u skoku. Široki je jedna dobra i  borbena ekipa, znali su od početka što žele. Mi na treninzima radimo na toj skok igri, čak i u utakmicama u kojima smo slavili bili smo lošiji u skoku.Sa jednim ili dva raspoložena igrača ne možemo dobiti ekipu Širokog. Želio bih zahvaliti Širokom na gostoprimstvu, najboljem i najkorektnijem od svih gradova iz bivše Jugoslavije, ja sam tu dolazio i sa Hemofarmom i uvijek je sve bilo odlično i najbolje. Volio bih da i mi i Široki izborimo ostanak u NLB ligi“, rekao je trener Radničkog Miroslav Nikolić.

„Pokazali smo u drugom dijelu veliku borbenost. Radnički je vrlo dobro kažnjavao sve naše greške u obrani, ponovno smo dominirali u skok igri, a imali smo problema sa pick igrom. Na kraju smo pogodili neke šuteve i zasluženo slavili. Mason i Grgat su odigrali standardno,a moram spomenuti i mladog Planinića koji je ponovno opravdao svoju ulogu, odigrao je točno onako kako smo od njega tražili. Zadovoljan sam pobjedom, znali smo da će biti teško, Radnički je dobra ekipa, mi smo na kraju stisnuli i zadovoljan sam pobjedom“, rekao je trener Širokog Eroneta Hrvoje Vlašić.

U sljedećem kolu Široki Eronet gostuje kod ekipe Cedevite dok Radnički dočekuje Partizana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.