Vodeća trojka upisala nove pobjede

Vodeća trojka upisala nove pobjede

Derbi šestog kola ACB lige igran je u Valenciji. Domaća momčad je doživjela poraz od aktuelnog prvaka Caje Laboral rezultatom 67:81, a Mirza Teletović je odigrao standardno dobru utakmicu.

Caja je utakmicu dobila u posljednjem periodu igre kada je sjajnom odbranom limitirala Valenciju na samo dva poena. Pet igrača Caje odigralo je odličnu utakmicu. Mirza je ubilježio 14 poena i 6 skokova, Huertas 14 poena i 6 asistencija, San Emeterio 15 poena, 7 skokova i 5 asistencija, Bjelica 14 poena, a Barać 11 poena i 8 skokova.

Real Madrid je odradio još jednu rutinsku utakmicu, ovaj put protiv Lagun Ara (83:53). Rodriguez i Llull su ubacili po 14, Tomić 12 poena, a Veličković 10 poena i 9 skokova. Barcelona je imala nešto više posla, ali je ipak slavila kod Cajasola rezultatom 75:67 zahvaljujući 23 poena i 8 skokova Petea Mickeala.

Valladolid je nanio težak poraz Joventutu (91:72), a Bilbao je bio siguran protiv Alicantea (71:59). Odličnu utakmicu su odigrali Fuenlabrada i Zaragoza, slavila je domaća momčad sa 97:90, a Menorca je Granadi zadala peti ovosezonski poraz (60:57).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.