Vogošća bez većih problema savladala Borac

Vogošća bez većih problema savladala Borac

M. Šljivak

Košarkaši Vogošće savladali su večeras na svom parketu banjalučki Borac 80:69 u susretu 9. kola Lige 12 košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine.

Domaći košarkaši su od početka do kraja susreta imali prednost, te su na kraju sasvim zasluženo stigli do pobjede. Nakon prve dionice Vogošća je imala šest poena prednosti 24:18, da bi tu prednost do odlaska na poluvrijeme povećali na 15 razlike 49:34.

U trećem periodu Borac je uspio smanjiti prednost domaćih košarkaša na devet poena razlike, pa se u završnih deset minuta ušlo rezultatom 60:51.

Ipak, Vogošća nije dozvolila Borcu da uvede susret u neizvjesnu završnicu, te su na kraju stigli do zaslužene pobjede.

Do pobjede ih je predvodio Armin Hot sa 25 poena, a Mujo Tuljković je dodao 21. Za goste Nebojša Pavlović je ubacio 25 poena.


Vogošća - Borac 80:69 (24:18, 25:16, 11:17, 20:18)

Vogošća: Muzur, Filipović 13, Bešović, Kahriman, Hot 25, Tuljković 21, Albinović, Aljović 10, Keser, Alić, Palata 5, Selimović 6.

Borac: Vukotić 5, Mičić, Ivić 5, Đuranović 6, Radujko, Blaz, Blanuša 7, Bašić, Pavlović 25, Lončar 3, Matić 12. Trkić 6.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.