Vogošća umjesto Trilanda

Liga 14

Vogošća umjesto Trilanda

Nova sezona u Košarkaškom prvenstvu BiH za 2011/2012 počinje 15. oktobra. Iako su plasmanom u najbolji rang, u prvom kolu Lige 14 trebali igrati i košarkaši Trilanda, to se na žalost neće dogoditi.

Neophodna financijska sredstva nisu pronađena tako da su iz Uprave ovoga kluba na adresu KSBiH poslali dopis u kojem je objašnjena novonastala situacija ali i odluka o nenastupanju u najvišem rangu naše košarke. Njih će zamijeniti KK Vogošća koja je tako novi član Lige 14.

Na službeni upit iz kancelarije KSBiH o njihovom nastupanju u Ligi 14 stigao je potvrdan stav, tako da će finalisti majstorice sa Trilandom za prelaz u najviši rang, isti i popuniti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.