Vrabac: Nedostajalo nam je energije, žao mi je zbog navijača

Košarkaš Partizana nakon poraza od PAOK-a

Vrabac: Nedostajalo nam je energije, žao mi je zbog navijača

D. Vejo

Košarkaši Partizana okončali su svoj evropski san nakon što su večeras u Beogradu poraženi od ekipe PAOK-a rezultatom 78:82.

Od minus 24 do propuštene prilike za prolaz. Tako se može okarakterisati večerašnje izdanje crno-bijeli pred domaćom publikom.

Kada neće onda neće. Partizan je na ovom susretu promašio 12 slobodnih bacanja i upisao 22 izgubljene lopte, dok je protivniku dopustio da pogodi 12 trojki. Evropski nivo, pokazalo se večeras, ne trpi ovakve propuste i nonšalantnost u igri.

Ipak, pored svega, bosanskohercegovački košarkaš Adin Vrabac uspio je da ubaci velikih osam poena, ali to nije bilo dovoljno da pomogne svom timu da stigne do plasmana u narednu fazu takmičenja.

Prve utiske nakon meča, kazao je upravo on.

"Teška utakmica za nas. Imamo dosta problema sa virusom, koji je pogodio tim. To nas je malo utišalo sa energijom, koja nam je večeras i više nego nedostajala. Na kraju smo uspjeli da se podignemo, malo nam je nedostajalo. Atmosfera je zaista bila odlična, žao nam je zbog navijača što nismo prošli dalje", izjavio je nakon meča sa PAOK-om, Adin Vrabac.

Vrabac iz utakmice u utakmicu igra sve bolje. To pokazuje i činjenica da je u finalu Kupa Radivoja Koraća protiv Zvezde, upravo Vrabac bio najefikasniji igrač na meču sa 12 postignutih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi