Vraćaju se legendarni Seattle SuperSonicsi?
Foto: EPA

Povratak jedne od najpopularnijih NBA franšiza

Vraćaju se legendarni Seattle SuperSonicsi?

Midhat Šljivak

NBA liga je 2008. godine ostala osiromašena za jedno veliko ime.

Dotadašnji Seattle SuperSonicsi su otišli u historiju nakon četiri decenije i tim je preseljen u Oklahomu, gdje im je dodijeljen naziv Thunder i gdje i danas igraju.

Međutim, već godinama unazad spominje se mogućnost da će Seattle ponovo dobiti NBA tim. Navodno, stvara se ideaja o stvaranju nove NBA franiše koja će ponovo dobiti ime SuperSonicsi i koja bi ponovo bila dio najjače lige svijeta.

Da se o tome ozbiljno razmišlja dokaz je činjenica da je Gradsko vijeće Seattle odobrilo obnovu dvorane Key Arene. Oak View Grupacija spremna je uložiti 650 miliona dolara u Key Arenu i Seattle Center, što bi do 2020. godine moglo dovesti NBA i NHL ekipe.

Key Arena tako bi već za tri godine mogla spremno dočekati povratak legendarnih SuperSonicsa, dok se planira i osnivanje NHL tima u ovom gradu.

Povratak legendarnog imena u Seattle svakako bi predstavljalo veliku radost. Ovaj tim je imao ogroman broj navijača, posebno sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća kada su dres ovog tima nosili Nate McMillan, Gary Payton i Shawn Kemp.

SuperSonicsi su historiji imaju i jedan naslov prvaka NBA lige kojeg su osvojili 1979. godine, a pored legendi poput Paytona, Kempa, dres ovog tima su nosili i igrači kao što su Lenny Wilkens, Spancer Haywoord, Jack Sikma, Ray Allen, Kevin Durant...

Top Komentari

Josip Domorocki
Detlef Schrempf.......
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi