Vratili se stari problemi: Steph Curry van stroja

Sjajni playmaker Warriorsa pauzira dvije sedmice

Vratili se stari problemi: Steph Curry van stroja

U taboru Golden State Warriorsa su s odlučili problemu s povredom Stephena Curryja pristupiti veoma oprezno, te će sjajni playmaker pauzirati najmanje dvije sedmice.

Naime, Steph Curry je sinoć pretrpio povredu skočnog zgloba, u meču protiv San Antonio Spursa, a američki mediji javljaju da će sigurno propustiti susret sa Portland Trail Blazersima koji se igra sutra rano ujutro, ali i utakmicu sa Minnesota Timberwolvesima koja je na rasporedu u nedjelju.

Američki mediji špekulišu da će Curry "odmoriti" bar dvije sedmice, jer u Warriorsima žele biti sigurni da će njegova povreda biti adekvatno sanirana.

Curry je problema sa povredama skočnog zgloba imao tokom čitave sezone, a samo je u decembru protekle godine propustio 11 utakmica zbog istegnuća desnog skočnog zgloba.

Podsjetimo, Curry se od početka karijere muči sa sličnim problemima, a povrede skočnog zgloba su u jednom momentu čak prijetile da okončaju njegovu karijeru. Sada se čini da su se njegovi hronični problemi sa zglobovima vratili, ali iz tabora Warriorsa poručuju da je ovaj put riječ samo o lakšoj povredi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi