Vratio se Steph Curry!

Playmaker Warriorsa odigrao prvu utakmicu nakon oktobra i teške povrede

Vratio se Steph Curry!

U noći sa četvrtka na petak u NBA ligi su odigrane četiri utakmice, a svakako je glavna tema povratak Stepha Curryja na parket.

Sjajni playmaker Warriorsa je još u oktobru prošle godine, na samom startu sezone, slomio ruku, ali je nakon nekoliko operacija i procesa rehabilitacije konačno ponovo spreman za akciju.

Curry je zaigrao za svoje Warriorse protiv Toronto Raptorsa. Pružio je dobru partiju, ali ni njegov povratak nije bio dovoljan da Warriorsi izbjegnu poraz - utakmica je završena rezultatom 113:121.

Raptorsi su predvođeni sjajnim Normanom Powellom bili u prednosti gotovo čitavim tokom susreta, izuzme li se sam start i kratak period u trećoj dionici.

Istina, Warriorsi nisu dopuštali protivniku da se potpuno odlijepi, ali su Raptorsi svejedno sačuvali prednost i slavili pobjedu.

Curry je utakmicu završio sa 23 poena, šest skokova i sedam asistencija. 23 poena je ubacio i Damion Lee, dok je Andrew Wiggins meč završio sa double-double učinkom od 21 poena i 10 skokova.

Kod Warriorsa je sjajan bio Norman Powell sa 37 ubačenih poena, dok je Lowry dodao 26 poena i 10 asistencija.. Ibaka je zabilježio po 13 poena i skokova.

Philadelphia 76ersi su slavili na gostovanju kod Sacramento Kingsa sa 108:125.

Sjajan u pobjedničkoj ekipi je bio Tobias Harris sa 28 poena i 14 skokova.

Nuggetsi su gostovali u Sjevernoj Karolini gdje su nakon dramatične završnice savladali Hornetse, rezultatom 112:114.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Jamal Murray sa 18 poena, dok su Jokiću dvije asistencije nedostajale za tripl-double. Centar Nuggetsa je meč završio sa 14 poena, 11 skokova i osam asistencija.

U jednom od derbija "Zapada", Los Angeles Clippersi su sa 105:120 savladali Rocketse u Houstonu.

Clipperse je do pobjede vodio Kawhi Leonard sa 25 poena, dok je sjajan bio i Ivica Zubac koji je upisao 17 poena i 12 skokova. Odličan je bio i Harrell sa 19 poena i 10 skokova.

Rocketsima nije pomogla ni sjajna partija Russella Westbrooka koji je ubacio 29 poena i uhvatio 15 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi