Vrhunska partija Nurkića i nova pobjeda Denvera

Izrasta u jednog od glavnih igrača Nuggetsa

Vrhunska partija Nurkića i nova pobjeda Denvera

Jusuf Nurkić je odigrao još jednu utakmicu na vrhunskom nivou. Na gostovanju kod Sacramento Kingsa, Denver je došao do četvrte uzastopne pobjede 118:108 a naš košarkaš je ubacio 16 poena čime je izjednačio svoj rekord NBA karijere.

Kao što je to bilo za očekivati, Nurkić je vodio veliku bitku sa Cousinsom i na kraju će imati više razloga za zadovoljstvo, iako je centar domaćih ubacio tačno dvostruko više poena (32). Osim šesnaest poena, 'Nurk' je upisao  osam skokova i tri blokade.

Bio je to drugi start našeg košarkaša u prvoj petorci Denvera a na parketu je proveo 22 minute. Nurkić je iz igre šutirao čak 8 od 11 a jedinu mrlju na blistavu partiju bacilo je isključenje zbog šeste lične greške, pa je bh. centar bio primoran ranije napustiti igru. Da nije, vjerovatno bi došao do novog career-higha.

Nakon prilično izjednačene utakmice u prvom poluvremenu, treća četvrtina odlučila je pobjednika u ovom duelu. Denver je u njoj napravio 21 razlike i tako se uveliko približio pobjedi. Sacramento je uspio tek smanjiti rezultat u posljednjem periodu igre.

Najefikasniji igrač na utakmici bio je Cousins sa 32 poena i 13 skokova. Lawson, Afflalo i sa druge strane Gay su ubacili po 22, a Hickson kao i Nurkić 16.

NBA

Sacramento Kings - Denver 108:118

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.