Vrlo dobri Paščanović i Mujezinović
Haris Mujezinović je bio solidan u porazu Darusafake

BEKO Liga

Vrlo dobri Paščanović i Mujezinović

Danas je na programu bilo nepotpuno sedmo kolo turske košarkaške lige u kojem su vrlo dobar učunak ostvarili skoro svi naši igrači, barem što se tiče njihovog individualnog učinka.

Jedino Nedim Delić nije bio na svom nivou, ali nažalost rezultati njihovih klubova nisu bili baš najbolji.

Mersin je upisao domaću pobjedu nad Kepezom rezultatom 84:71, a u pobjedničkom timu, pored Jamesa koji je imao 24 poena, najbolji je bio Asim Paščanović sa 12 poena, 6 skokova i 4 asistencije. U poraženom timu je Jovo Stanojević s 23 poena bio prvo ime.

Nedim Delić je ubilježio dva poena u porazu svog Oyaka na gostovanju kod Turk Telekoma sa 69:65. U pobjedničkom timu su Najbolji bili Sonkol sa 18 i Damond s 13 poena.

Haris Mujezinović je imao 6 poena i 5 skokova u novom porazu svoje Darusafake od Banvita rezultaom 47:68. U redovima Banvita je još jednu vrlo dobru utakmicu odigrao bivši centar Bosne Lance Williams koji je postigao 14 poena i imao 5 skokova.

Antalya je bila bolja od Erdemira sa 82:77, dok je Pinar poražen na svom parketu od Galatasaraya sa 79:73. U pobjedničkom timu su sjajne partije pružili Radoslav Rancik sa 23 i Simas Jasaitis sa 20 poena, dok je kod Pinara prvo ime bio Holston sa 27 poena i 10 skokova.

Utakmicu s najviše poena su odigrali Besiktas i Bernova, a slavili su domaći košarkaši sa 106:90. U pobjedničkom timu su blistala trojica igrača. Lonny Baxter je postigao 34 poena, Chatman je dodao 29, a Cevher 20. Yalcin i Shipp su sa po 24 bili najbolji kod Bornove.

Rezultati:

Mersin – Kepez 84:71
Turk Telekom – Oyak Renault 69:65
Antalya – Erdemir 82:77
Pinar Karsiyaka – Galatasaray 73:79
Besiktas – Bernova 106:90
Darusafaka – Banvit 47:68

Poredak: Efes Pilsen 5-1, Besiktas 5-2, Fenerbahce 4-2.......Galatasaray 1-6 i Darusafaka 0-7.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.