Vučević srušio Shaqov 19 godina star rekord

Vučević nadmašio O'Neala

Vučević srušio Shaqov 19 godina star rekord

Midhat Šljivak

Crnogorski centar i član Orlando Magica Nikola Vučević, srušio je sinoć gotovo 20 godina star rekord po broju skokova ove franšize, a kojeg je držao legendarni Shaquille O'Neal.

Vučević je u porazu od Heata nakon produžetka 112:110 uhvatio čak 29 skokova, te je srušio rekord legendarnog Shaqa koji je 20. novembra 1993. godine protiv New Jersey Netsa imao 28 skokova uz 24 poena i nevjerovatnih 15 blokada.

Crnogorac je aktuelnim prvacima uz 29 skokova, ubacio 20 poena, te je imao po dvije blokade i asistencije i tri ukradene lopte.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.