Vučićević podnio ostavku

Neočekivana odluka predsjednika KK Crvena zvezda

Vučićević podnio ostavku

Slobodan Vučićević, predsjednik KK Crvena zvezda neočekivano je podnio ostavku na ovu funkciju.

Iako je prije nekoliko dana dogovorio nastavak saradnje sa trenerom Svetislavom Pešićem, čini se kako je sada sve palo u vodu budući da je i popularni Kari ostao zatečen ovakvim razvojem događaja.

Saopštenje Slobodana Vučićevića u cijelosti je objavljeno na zvaničnom sajtu KK Crvena zvezda, a u njemu između ostalog stoji:

”Pre godinu dana sam ispred Sportskog društva došao u Košarkaški klub Crvena zvezda sa iskrenom željom da pomognem kada je bilo najteže. U sportskom smislu iza nas je prililčno uspešna sezona, a sadašnji spisak igrača kojim klub raspolaže predstavlja ozbiljan potencijal koji se može dobro iskoristiti. Obaveze prema igračima koji su igrali prošle sezone već su potpuno izmirene, a sve ostale obaveze, nastale nakon mog dolaska u klub, biće izmirene do 15. jula čime prestaju moj mandat i misija u klubu.

Dva su osnovna elementa mog nezadovoljstva:
Sa jedne strane, ciljana javnost nije shvatila važnost postojanja jake Zvezde i nije adekvatno finansijski podržala program koji sam ponudio.

Sa druge strane, trener i igrači, nažalost, nisu prepoznali pravu dubinu uticaja svetske ekonomske krize i na naše prilike i nisu pokazali spremnost da koriguju svoje ugovore, čime bi znatno pomogli ponuđenom programu. Uveren sam da bi kroz razne uštede, i budžet od 3,5 mil evra za sledeću sezonu, nasuprot budžetu od 4,5 mil evra koji je predložio operativni menadžment, omogućio Zvezdi da ostvari velike ambicije i visoke takmičarske domete, stoji između ostalog u saopštenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije