Vujačić iz Lakersa u Netse

Netsi čiste prostor za Anthonyja

Vujačić iz Lakersa u Netse

New Jersey Netsi su krenuli u dovođenje Carmela Anthonyja. U tu svrhu jučer su obavili trade u kojem su učestvovali Lakersi, Rocketsi, a nešto su profitirali i Sacramento Kingsi.

Netsi su poslali u Lakerse veterana Joea Smitha, a u Houston Terrencea Williamsa, dok je u New Jersey stigao Slovenac iz Lakersa Saša Vujačić čiji ugovor težak 5.4 miliona dolara ističe na kraju sezone.

Pored odličnog Slovenca, koji će u Netsima vjerovatno imati status startera, Netsi su dobili još čak pet pickova prve runde drafta u naredne dvije godine.

Odlično su prošli i u Houstonu. Rocketsi su se riješili Jermainea Taylora, kojeg su poslali u Sacramento u zamjenu za drugi izbor drafta sljedeće godine, a dobili su vrlo dobrog Terrencea Williamsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.