Vujčić sa Splitom srušio i Cedevitu

ABA liga, 3 .kolo

Vujčić sa Splitom srušio i Cedevitu

Midhat Šljivak

Košarkaši Splita savladali su večeras na Gripama ekipu Cedevite rezultatom 74:71 u susretu 3. kola regionalne košarkaške ABA lige.

Veoma izjednačena prva dionica u kojoj su obje ekipe vodile, pripala je Splitu rezultatom 20:17, da bi već u drugoj četvrtini Split izdominirao prvog favorita lige. Trpali su koš Cedevite sa svih pozicija, te su na minutu do kraja prvog poluvremena imali 15 razlike 40:25, ali su potom dopustili seriju Cedevite od 7:0, te se na odmor otišlo sa samo osam razlike 40:32.

Splićani su imali prednost sve do tri minute pred kraj treće dionice kada Predrag Šuput trojkom donosi vodstvo Cedeviti nakon dugo vremena 50:48, a nakon 30 minuta igre Cedevita je imala prednost od jednog poena 56:55.

Predvođeni fantastičnim Nikolom Vujčićem Split u posljednjoj dionici nije dozvolio Cedeviti da se odlijepi na veću razliku u ovom susretu. Na minut i po do kraja ponovo su otišli na tri razlike 72:69, te su izuzetnom odbranom sa tom prednošću ušli u posljednji minut utakmice. 

Imao je Šuput priliku da donese produžetke Cedeviti, ali je promašio u dva šuta u posljednjih deset sekundi, te je Split došao do zaslužene pobjede.

Nikol Vujčić je predvodio Split sa 21 poenom i sedam skokova, dok je kod Cedevite Lukša Andrić ubacio 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.