Vujošević: Barcelona je prvi favorit
Vujošević je ponosan na svoje igrače

U Partizanu zadovoljni i porazom

Vujošević: Barcelona je prvi favorit

Partizan je pretrpio težak poraz od Barcelone, ali oni na tu utakmicu nisu posebno ni obraćali pažnju. Utakmica u Atini, u kojoj je Panathianikos bio bolji od Maroussija Partizanu je bila mnogo važnija. Pobjedom Paoa, Partizan je osigurao prolaz dalje.

Tvorac čuda zvanog Partizan, Duško Vujošević nakon utakmice nije mnogo pričao o igri svoga tima. Iskazao je zadovoljstvo prolaskom dalje i pohvalio Barcelonu.

„Za Partizan plasman u četvrtfinale Eurolige s ovako mladim timom predstavlja veliki ponos. Također, mi smo jedini tim, koji je ove sezone savladao Barcelonu. Barcelona je odličan tim s velikim potencijalom. Za mene lično, bilo bi veliko iznenađenje ako ne osvoje titulu ove sezone“, rekao je nakon utakmice trener Partizana, Duško Vujošević.

Trener Barcelone Xabi Pascual, bio je zadovoljan igrom svoga tima. Bio je to potpuno drugi čovjek u odnosu na onu prvu utakmicu u Pioniru, kada je pokazivao veliku dozu nervoze.

„Nakon mjesec dana igranja gostujućih utakmica vratili smo s eu našu dvoranu i to je prouzrokovalo dosta nervoze na početku utakmice. Srećom, reagovali smo dobro u trećoj četvrtini i ostvarili smo pobjedu. Rivala u četvrtfinalu nismo mogli birati. Važnost utakmice je takva da se niko neće ni sjećati prethodne tri utakmice s Realom. Nadam se da će naši navijači anpuniti Blaugranu i pomoći nam da dođemo do pobjeda“.

„Nikada nismo bili sretniji nakon poraza, jer idemo u četvrtfinale. Veoma je dobro naći se među osam najboljih timova Evrope, ali naše ambicije ne završavaju tamo. Pokušaćemo da napravimo još jedno iznenađnje i plasiramo se na Final Four u Pariz“, zvučao je optimistično nakon utakmice kapiten Partizana, Petar Božić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti