Vujošević: Nikad se neću izviniti Zvezdi

Ništa od povlačenja tužbe

Vujošević: Nikad se neću izviniti Zvezdi

U Palati pravde je održano ročiste povodom tužbe koju je Crvena zvezda uputila na račun Duška Vujoševića. 

Beogradski klub je tužio Vujoševića (57) zbog pojedinih izjava koje je ranije davao u javnosti, a iako su postojale najave da bi tužba mogla biti povučena ukoliko se legendarni trener Partizana izvini, od toga neće biti ništa.

Vujošević je u razgovoru za Mozzartsport objasnio zbog čega nije želio pristati da povuče svoje riječi.  

"Iako sada pokušavaju da prošire tužbu pozivanjem novih svjedoka, Dragana Ðilasa i Andreja Vučića, ljudi iz Zvezde su rekli da bi bili spremni da povuku tužbu ako se izvinim. Rekao sam da neću da se izvinim jer verujem da je istina sve što sam govorio. Pritom, smatram da sud ne bi trebalo da se zloupotrebljava za mobing. Sad je novo ročište zakazano za 1. august. Bojim se, međutim, da bi i to moglo kasnije da se pomjeri za neki drugi datum i da već uđe u onaj period kada će mi početi obaveze u Francuskoj. Stojim iza stvari koje sam pričao, a moram da kažem da ne razumijem optužbu. Tako bi svako mogao da bude optužen", kazao je Vujošević. 

Iskusni stručnjak se 4. augusta vraća u Francusku gdje počinju pripreme Limogesa za sljedeću sezonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi