Francuska deklasirala BiH

Vujošević: Ovo mi je najteži poraz u karijeri

Endin Čaušević

Košarkaška selekcije BiH večeras je u Mejdanu doživjela težak poraz od Francuske (102:52) u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Naš tim je bio znatno oslabljen u ovom meču što se vidjelo na parketu, a Francuzi su lakše od očekivanog upisali pobjedu. Bh. reprezentacija će ići u drugi krug kvalifikacija za SP jer je Rusija večeras kao gost bila bolja od Belgije.

Nakon utakmice u Mejdanu medijima se obratio selektor Duško Vujošević koji je nakon teškog poraza izjavio da je ovo najteži poraz u njegovoj dosadašnjoj karijeri.

"Ovaj poraz je ubjedljivo najveći u mojoj trenerskoj karijeri. Ima različitih poraza, ali ovo je iznad svega. Za to smo odgovorni ja, igrači koji su bili tu, ali i oni koji su otkazali dolazak. Ovo ne može biti dobro veče za one koji vole Bosnu i Hercegovinu. Prošli smo zahvaljujući pobjedi Rusije protiv Belgije, ali smo dobili žestoku lekciju da nam naredni krug može biti veliko brukanje ukoliko ne nađemo metod i način da se ispravi naš kompletan sastav. Nismo pokazali večeras dovoljno karaktera, čvrstine i borbenosti", rekao je Vujošević.

Top Komentari

SEIKO
Koje karinđanje ove maloumne košarkaške elite BH.
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi