Vukoičić kandidat za trenera Takova
Vukoičiča traže u Takovu

Za narednu sezonu

Vukoičić kandidat za trenera Takova

Sudeći prema pisanju srbijanskih medija, trener KK Bosna ASA BHT Vlada Vukoičić jedan je od kandidata za novog šefa stručnog štaba ekipe Swisslion Takovo, tima koji je u protekloj sezoni ostvario najveći uspjeh u istoriji.

Naime, petim mjestom u ligaškom dijelu sezone Takovo će od naredne godine nastupati u regionalnoj NLB ligi, uz Partizan, Crvenu Zvezdu, Hemofarm STADA i FMP. 

Vukoičić je sa Bosnom takođe izborio učešće u Jadranu, a u međuvremenu je osvojio Kup BiH, te u sezoni 2008/09. uspio je ekipu „studenata“ odvesti do sedme pozicije u NLB takmičenju.

Vukoičić je prije Bosne trenirao FMP sa kojim ima šampionski prsten tadašnje Goodyear lige, te belgijski BC Oostende. Osim Vukoičića, kandidati za mjesto trenera Takova su Dejan Mijatović i Miroslav Nikolić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.