Vukoičić kandidat za trenera Zvezde
Vukoičić ima mnogo uspjeha u Srbiji

Bivši trener Bosne pred vratima Zvezde

Vukoičić kandidat za trenera Zvezde

Situacija u Crvenoj Zvezdi, jednoj od institucija ex jugoslovenske košarke, iz dana u dan sve je teža. Nakon što su prije dva dana dva ponajbolja igrača kluba Tadija Dragičević i Marko Kešelj zatražili raskid ugovora, sinoć je klub sa Malog Kalemegdana ostao bez trenera.

Iako je sudbina Ace Petrovića već neko vrijeme bila poznata sinoć je ova vijest dobila i definitivnu potvrdu. Već danas se u košarkaškim krugovima špekulira o imenu novog trenera beogradskog kluba.

Najveći kandidat je bivši kapiten i trener ovog kluba Aleksandar Trifunović koji je nedavno završio svoju misiju u Spartaku iz Sainkt Petersburga, a spominje se i ime Trifunovićevog suigrača iz šampionske generacije s početka devedesetih Saše Obradovića

Pored njih dvojice danas se pojavilo i jedno, nama, dobro poznato ime. Donedavni trener Bosne Vlada Vukoičić se nalazi među kandidatima za užarenu klupu Crvene Zvezde.

Vlada Vukoičić je vodeći Hemofarm i FMP u Srbiji ostvario velike rezultate, tako da njegovo ime ima veliku vrijednost u srbijanskoj košarci. Ipak, u narednih nekoliko dana bi trebala pasti konačna odluka o novom treneru Zvezde.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.