Vukoičić: Moramo biti oprezni
Nema opuštanja ni u jednoj utakmici domaćeg prvenstva

KK Bosna ASA BHT pred start "Lige 8" BiH

Vukoičić: Moramo biti oprezni

Košarkaška Liga 8 starta sutra u 18 sati utakmicom u Sarajevu gdje KK Bosna dočekuje trebinjski Leotar. U susret koji sigurno ne možemo nazvati derbijem kola, “Studenti” ulaze oprezno jer i najmanji kiks svaku od favoriziranih ekipa može udaljiti od titule i mjesta u narednoj sezoni NLB lige.

“Postoji doza treme kao pred svako novo takmičenje.”, rekao je Vlada Vukoičić, strateg “Studenata”. “Leotar je ekipa koju ne smijemo podcijeniti,. Igraju jaku odbranu i mi moramo nametnuti svoj stil igre i na taj način doći do važen pobjede na startu sezone. Naš sutrašnji protivnik je mlada i talentovana ekipa, fizički dobro spremna, čiji je možda i najveći nedostatak manjak iskustva, što bismo nakon sezone u NLB ligi moratli kapitalizirati pobjedom.”

Trener Bosne osvrnuo se i na rastući kvalitet košarkaškog prvenstva BiH.

“Takmičenje koje je pred nama je vrlo kvalitetno i pružiće dosta jakih utakmica koje bi mogle biti i zanimljivije od onih koje smo igrali u regionalnoj ligi. Nadam se da će to prepoznati i sarajevska publika i pomoći nam u borbi za što bolji plasman pred Playoff.”, dodao je Vukoičić.

Značaja, ali i kvaliteta utakmica domaćeg prvenstva svjesni su u Hamze Hume 2, pa se susret KK Bosna ASA BHT – KK Leotar igra u dvorani “Mirza Delibašić”, za razliku od ranijih sezona kada je domaće prevenstvo po pravilu igrano u manje atraktivnoj “Maloj dvorani”.

Ostali susreti 1. kola Lige 8 igraju se u subotu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti