Vukoičić: Podbacili smo kao kolektiv
Vlada Vukoičić savjetuje igrače za vrijeme time-outa Foto: Adriaticbasket

KK Bosna poražen od Olimpije

Vukoičić: Podbacili smo kao kolektiv

KK Bosna poražen je u Ljubljani od Union Olimpije (68:78), a trener Vlada Vukoičić uzroke vidi u lošem odgovoru njegovih izabranika na agresivnu igru Ljubljančana.

“Bez kolektivne igre nema ni rezultata. Pri tome mislim na drugi i treći period utakmice u kojem je domaćin agresivnom igrom stvorio odlučujuću prednost. Pritisak na naše igrače učinio je da nam se raspadne naš sistem i da individualnim rešenjima pokušavamo poentirati. To se nije pokazalo dobrim, a kasnije je bilo kasno da se vratimo. Olimpija je zasluženo pobedila i ja joj čestitam”, naglasio je Vukoičić.
Bosnin strateg dodao je da je imao mnogo problema sa sastavom jer nije mogao računati na Hajrića, Đurasovića, te da je Zimić bio rovit kao i Đurasović.
Ako ima utjehe u porazu onda svakako jeste da je pretrpljen od euroligaša, te da je Dušan Đorđević sa 20 poena, 8 skokova i 2 asistencije bio prvo ime susreta (index uspješnosti 28).
Solidan je bio i Goran Ikonić sa 19 koševa, dok je najefikasniji igrač susreta bio Sašo Ožbolt sa 23 ubačaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.