Vukoičić: Pokazali smo karakter
Pritisak je na Slobodi: Vlada Vukoičić i Goran Ikonić

Studenti nadoknadili minus 23

Vukoičić: Pokazali smo karakter

Branilac naslova košarkaškog prvaka BiH, ekipa Bosna ASA BHT, nalazila se na rubu ponora u prvom polufinalnom susretu sa Sloboda Ditom. Studenti su ipak smogli snage i nadoknadili veliki zaostatak.

Samo su najveći optimisti mogli vjerovati da će se Bosna ASA BHT 14,5 minuta prije kraja susreta uspjeti vratiti u utakmicu sa Sloboda Ditom i nadoknaditi veliki zaostatak od 23 poena razlike.

Ipak, dogodilo se upravo to. Bosna je iz minuta u minut postepeno smanjivala zaostatak, da bi poenima kapitena Gorana Ikonića samo dvije sekunde prije kraja došla do pobjede i vodstva u seriji sa 1:0.

Sloboda Dita je izvanredna ekipa. To sam i najavljivao uoči utakmice, a ko nije vjerovao u to mogao se sinoć uvjeriti. Mi u utakmicu nismo ušli dovoljno oprezno i koncentrisano, a s obzirom na važnost susreta, to nam se lako moglo obiti o glavu. Sloboda je malo, po malo povećavala prednost, a moji košarkaši nisu imali adekvatan odgovor na srčanu igru Tuzlaka“, smatra trener Bosne Vlada Vukoičić.

Bosna je ipak smogla snage i krajem treće četvrtine krenuo je veliki preokret domaće ekipe, koji je na kraju rezultirao trijumfom.

Pokazali smo karakter, jer nije nimalo jednostavno gubiti 23 poena razlike protiv ekipe kakva je Sloboda i na kraju preokrenuti i slaviti. Doduše, na kraju susreta smo imali i određenu dozu sportske sreće. Narednu utakmicu sa Slobodom igramo u Tuzli i sada je pritisak na njima“, dodao je Vukoičić.

Drugi susret polufinalne serije doigravanja za prvaka Bosne i Hercegovine u košarci između Sloboda Dite i Bosna ASA BHT igra se u srijedu, sa početkom u 20 sati u dvorani Mejdan u Tuzli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.