Vukoičić produžio ugovor na još 4 godine

Vukoičić produžio ugovor na još 4 godine

Trener KK Bosna ASA BH Telecom, Vlada Vukoičić na opšte zadovoljstvo sarajevskih navijača produžio je svoj ugovor sa Studentima na današnjoj redovnoj press konferenciji organizovanoj pred revanš susret finala bh. košarkaškog prvenstva.

Trener koji je sa Bosnom osigurao dva mjesta za BiH u narednoj sezoni NLB lige, te osvojio kup BiH i pobrao simpatije domaće publike ostaće u glavnom gradu naše zemlje još naredne četiri godine.

"Dugoročna saradnja sa Vukoičićem dio je našeg četverogodišnjeg plana kroz koji želimo podići rad u KK Bosna ASA BH Telecom na jedan još veći nivo. Prije pet godina, Bosna je napravila veliki iskorak i postala značajan faktor na košarkaškoj sceni regiona, a sada smatramo da je vrijeme da se uradi i nešto više.", rekao je Admir Bukva direktor Studenata za SportSport.ba. "Stabilnost koju dobijamo sa višegodišnjim ugovorom sa Vladom omogućiće nam da konačno kvalitetno počnemo razmišljati o budućnosti kluba.", dodao je on.

Vukoičić je potpisao takozvani "3+1" ugovor koji garantuje njegov dugoročan boravak na klupi Studenata.

"Strategija Bosne je stvaranje dugoročnih partnerstava, ne samo u stručnom kadru i sa igračima, već i sa sponzorima i onima koji su spremni investirati u klub. Pred nama su još najvažnije utakmice sezone, a onda dolazi ljetni period u kojem ćemo pokušati obezbijediti višegodišnje finansiranje za projekte kojima planiramo naš klub podići na nivo kakav njegovo slavno ime zaslužuje.", zaključio je Bukva.

Pred ekipom Studenata ostao je težak zadatak da se u revanš susretu sa Širokim pokušaju vratiti u finalnoj seriji, nakon što su porazom na domaćem terenu izgubili prednost stečenu dobrim igrama tokom sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.