Vukoičić: Utakmica protiv Širokog nam je jedna od važnijih

Crvena Zvezda dočekuje Široki WWin

Vukoičić: Utakmica protiv Širokog nam je jedna od važnijih

A. Haznadarević

Momčad Širokog u jedanaestom kolu ABA lige gostuje kod Crvene Zvezde, a povodom odigravanja ovog duela srbijanska momčad je održala konferenciju za štampu na kojoj se medijima obratio trener Vlada Vukoičić. 

Iako je Crvena Zvezda bolje plasirana ekipa, te još pritom igra na domaćem parketu, Vukoičić je priznao da epitet favorita može stvoriti problem njegovoj momčadi.

 

"Široki će pružiti otpor i nimalo nije dobro što je ova utakmica već ranije nama pripisana kao pobjeda. Ovo je jedna od važnijih utakmica u ovom trenutku i prethodne pobjede neće ništa vrijedeti ukoliko sada ne overjerimo sve te dobre rezultate", kazao je trener Crvene Zvezde, te nastavio:

 

"Oni su jedan od najmlađih timova u ligi i najbolje rezultate su postizali protiv najboljih ekipa. Široki u ovu utakmicu ulazi bez pritiska. Oni su redovni učesnik Jadranske lige i godinama imaju dobar plan rada i izuzetno prave nove mlade igrače. Možda nemaju zvučna imena, ali ja želim da memorišemo njihov spisak igrača i onda za četiri do pet godina pogeldamo i vidjet ćemo da ti igrači imaju velike karijere, mnogo veće od današnjih košarkaša za koje važi da su veliki igrači".

 

"Mi smo sada na četvrtini sezone i kao što utakmica nije gotova poslije jedne četvrtine, tako ni sezona ne može da bude gotova. Svakako da nam se poslije ovih dobrih rezultata diže samopuzdanje, ali mi ne brojimo te trijumfe i to može da bude nezgodno, može da odvuče pažnju i onda potcijenimo protivnika", zaključio je srbijanski stručnjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.