Vukoičić: Važno je da smo pobjedili
Bosna opet pobjeđuje

Vukoičić: Važno je da smo pobjedili

M. Maksimović, foto: Branimir Prijak

U 14. kolu NLB lige košarkaši Bosne ASA BHT su po drugi put ove sezone savladali Helios za šestu pobjedu sezone. Bosna nije briljirala, ali je na kraju stigla do pobjede 87:72, koja je možda i previsoka s obzirom na situaciju na terenu.

Trener Vlada Vukoičić nije mogao računati na Seida Hajrića, Bosni je nedostajalo svježine ali je na kraju upisala pobjedu. Što se tiče Heliosa, ekipa trenera Rade Mijanoviča je u prvom dijelu igrala dobro, funkcionisao je vanjski šut, ali se situacija u nastavku utakmice promijenila. Helios je upisao 11 poraz, ostaje na dnu tabele NLB lige, slijedi borba za opstanak. Svjestan je toga Mijanovič.

- Zaslužena pobjeda Bosne, iako je na kraju malo previsoka s obzirom kako se situacija razvijala na terenu.Uvijek je teško igrati ovakve utakmice, nažalost pokušali smo nešto napraviti nismo uspjeli i sada nam predstoji grčevita borba za opstanak u NLB ligi - naglasio je Mijanovič.

Nicholas Jacobson je na parketu proveo 26 minuta, ubacio je 14 poena dodao 4 skoka, ali je za tri poena šutirao 2/9.

- Ovo je bila jedna izuzetno teška utakmica, na kraju smo ubjedljivo poraženi, iako smo većim dijelom utakmice bili u igri. Mislim da su u završnici utakmici presudna bila slobodna bacanja, igrači Bosne su imali mirniju ruku - dodao je Jacobson.

Vlada Vukoičić nije bio zadovoljan skok igrom prije svega u napadu jer su košarkaši Bosne imali tek pet skokova :

- Slažem se sa trenerom Mijanovičem da je rezultat na kraju bio malo previsok. Mi smo u ovaj susret ušli nakon teške utakmice sa Partizanom u kojoj su se naši glavni igrači istrošili pa je bilo vidljivo da nam nedostaje svježine. Osjetio se nedostatak Seida Hajrića u jednoj ovakvoj utakmici gdje morate imate igrače za borbu pod košem. Imali smo problema sa ofanzivnim skokom i to je ono na čemu moramo raditi u nastavku. U drugom dijelu smo napokon zaigrali kako treba, zaustavili smo njihove vanjske igrače što se osjetilo na rezultatu. Nismo odigrali veliku utakmicu, ali je važno da smo ostvarili pobjedu.

Priliku u današnjoj utakmici je dobio i mladi Aldin Klinac, za minutu provedenu na parketu je ubacio četiri poena:

- Drago mi je što sam dobio priliku u ovom susretu i što smo osvojili bodove. Čestitam svojim saigračima, vremena za predah nema jer se okrećemo utakmici u Vršcu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.