Wade i James pokorili Indianapolis za 1:1 u seriji

Finale Istočne konferencije NBA lige

Wade i James pokorili Indianapolis za 1:1 u seriji

Edmir Škorić

Miami Heat je u drugoj utakmici finala Istočne konferencije NBA lige savladao Indianu sa 87:83. 

Miami je gostovao ponovo u Indianapolisu, te je izjednačio seriju na 1:1 prije dvije domaće utakmice na Floridi. 

Indiana je vodila sredinom posljednje četvrtine 73:69, ali onda je najbolji košarkaš svijeta LeBron James uzeo stvari u svoje ruke, pogodio trojku za 73:72, a kasnije ubacio i šest poena zaredom te započeo 12:2 seriju gostiju, koji su na kraju slavili.

Miami je u posljednjoj četvrtini ubacio 25 koševa, a od toga je 12 postigao James, deset iskusni Wade, koji je na kraju imao 23 poena, James je ubacio 22 uz sedam skokova i šest asistencija. 

Kod Indiane Lance Stephenson je ubacio 25 uz sedam asistencija, Paul George 'tek' 18 poena uz očajan šut iz igre (4-16), George Hill 13, a Roy Hibbert 12 uz čak 13 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.