Wade: Na raspolaganju sam za Olimpijske igre

Wade: Na raspolaganju sam za Olimpijske igre

Edmir Škorić

NBA zvijezda Miami Heata, Dwayne Wade, rekao je kako je spreman, ukoliko ga žele, nastupati za Sjedinjene Američke Države na Olimpijskim igrama u Londonu.

Wade, sedmostruki NBA Allstar finalist, stavio se na raspolaganje američkoj košarkaškoj reprezentaciji za ljetne Olimpijske igre u Londonu.

"Rekao sam im da sam spreman igrati", izjavio je 29-godišnji košarkaš nakon razgovora sa čelnicima Američkog košarkaškog saveza.

"London bi bilo veliko iskustvo i veliki kraj moje olimpijske karijere".

On je 2006. godine s Miamijem bio prvak u NBA.  Te je godine u finalu Miami savladao Dallas, a Wade je bio MVP finala. Prošle sezone Mavericski su servirali hladnu osvetu i u finalu sezone dobili Heatse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.