Wade ponovo junak Miamija
Dwyane Wade ponovo je bio čaroban

NBA sezona

Wade ponovo junak Miamija

Ekipa Miamija je ponovo zahvaljujući Dwyanea Wadeu došla do pobjede. Iako su gostovali kod Knicksa i gubili do zadnjeg perioda, na krilima najboljeg igrača su preokrenuli rezultat i slavili sa 120:115.

Wade je susret završio sa 46 poena, 10 asistencija i 8 skokova. Jamario Moon dodao je 17 poena i 12 skokova i Miami je imao razloga za slavlje. Kod Knicksa je Nate Robinson ubacio 29 poena.

Slično se dogodilo u meču 76 ersa i Orlanda. Philadelphia je imala vodstvo, ali su se igrači Magica uspjeli vratiti u zadnjoj dionici. Rashard Lewis i Hedo Turkoglu bili su najbolji pojedinci sa po 23 poena. Kod poraženih je isti broj ubačaja imao Andre Miller.

Rezultati
Philadelphia 76ers - Orlando Magic 100:106, Miami Heat - New York Knicks 120:115, Memphis Grizzlies - Oklahoma City Thunder 92:99, Chicago Bulls - Houston Rockets 105:102, Milwaukee Bucks - Washington Wizards 109:93, Utah Jazz - Sacramento Kings 102:89, Los Angeles Clippers - Charlotte Bobcats 95:100.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.