Wade slomio Bullse, Roy Lakerse
Brandon Roy

Odigrano šest utakmica

Wade slomio Bullse, Roy Lakerse

M. Maksimović

Miami je nakon dva produžetka pobjedio Chicago, dok je Porland očitao lekciju LA Lakersima u Rose Gardenu, u noćas odigranim utakmicama na NBA parketima.

U American Airlines Areni je Miami tek nakon dva produžetka savlao Chicago. Junak utakmice je bio Dwyane Wade, koji je prvo uzeo loptu Johnu Salmonsu, nakon čega je pogodio tricu za pobjedu 130:127, predhodno je tricom za 104:104 omogučio Miamiju prvi produžetak.Na kraju je Wade utakmicu završio sa 48 poena, 12 asistencija, 6 skokova, 4 ukradene lopte i 3 blokade. Za tri poena je promašio jednu loptu (5/6). Michael Beasley je dodao 18 poena, Mario Chalmers poen manje. I Chicago je imao svog Dwyanea Wadea, radi se o Benu Gordonu koji je za 50 minuta, postigao 43 poena uz šut za tricu 8/11.

Portland je sredio LA Lakerse 111:94, već je na poluvremenu bilo 61:38. Do kraja Lakersi nisu mogli povezati konce, 13 ovosezonski poraz je bio neminovan. Brandon Roy je u pobjedničkoj ekipi postigao 27 poena, Travis Outlaw je pratio Roya sa 22 poena. Kobe Bryant je bio naravno najefikasniji u ekipi Lakersa sa 26 poena, ali uz lošt šut iz igre 11/29, za tricu je šutirao 2/9.

Utakmicu između Portlanda i LA Lakersa je osim ubjedljive pobjede Blazersa, obilježila povreda Rudyja Fernandeza kojeg je faulirao Trevor Ariza.Fernandez je teren napustio na nosilima, u svjesnom stanju, ali je zbog bolova u prsima prebačen u bolnicu gdje je zadržan jer je ustanovljena povreda mekog tkiva u predjelu prsa.

Rezultati :

Minnesota Timberwolves - Washington Wizards 99:110
Atlanta Hawks - New Orleans Hornets 89:79
Denver Nuggets - Houston Rockets 95:97
Detroit Pistons - Orlando Magic 98:94
Miami Heat - Chicago Bulls 130:127
Portland Trail Blazers - LA Lakers 111:94

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.