Wade uspješniji od Crawforda
Wade je postigao 39 poena, te dodao čak 13 asistencija

NBA sezona

Wade uspješniji od Crawforda

Dwayne Wade i Jamal Crawford vodili su tešku bitku za bodove. Pobjeda je na kraju pripala Miamiju koji je slavio sa 130:129, nakon produžetaka.

Wade (37 poena, 13 asistencija) i Crawford (40) bili su zvijezde večeri i zaista je šteta što je jedan od njih dvojice morao parket napustiti poražen. Trijumf je donio sa linije slobodnih bacanja Michael Beasley koji je od dva puta pogodio jednom.

Ray Allen sa 21 poenom i Paul Pierce (24) predvodili su Celticse do sigurne pobjede nad Orlandom (107:88). U poraženom timu najbolji je bio Rashard Lewis (30), te Dwight Howard (14 p, 15 sk.). Bila je ovo deveta uzastopna pobjeda Bostona koji je na čelu lige sa omjerom od 17 pobjeda i dva poraza.

Rezultati
Charlotte Bobcats - Minnesota Timberwolves 100:90, Boston Celtics - Orlando Magic 107:88, Golden State Warriors - Miami Heat 129:130.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.