Warriorsi bez Pachulie, Spursi bez Leonarda
Foto: EPA

Treća utakmica serije između Spursa i Warriorsa

Warriorsi bez Pachulie, Spursi bez Leonarda

D. Rakanović

Košarkaši San Antonija i Golden State Warriorsa noćas će odigrati treću utakmicu serije u Teksasu. 

Golden State je u prvoj utakmici nakon veliko preokreta slavio sa 113:111. Veliki povratak Warriorsa desio se nakon povrede Kawhija Leonarda. Naime, košarkaš Warriorsa Zaza Pachulia podvukao se ispod Kawhija koji je naskočio na nogu Pachulije i iskrenuo skočni zglob. U drugoj utakmici Warriorsi su ubjedljivo savladali Spurse sa 36 poena razlike (136:100). Spursi u drugoj utakmici su igrali bez Kawhija Leonarda. 

U trećoj utakmici serije, onoj prvoj u AT&T centru Spursi opet neće moći računati na Kawhija Leonarda zbog pomenute povrede, dok je Tony Parker već od ranije završio sezonu.

Za Warriorse večeras neće nastupiti Zaza Pachulia zbog povrede pete desnog stopala, dok je i dalje upitan nastup Andrea Igouadale koji ima problema sa lijevim koljenom. Igoudala je imao limitiranu minutažu u prvoj utakmici, dok u drugoj nije ni nastupio, a Spursi će netom prije početka utakmice odlučiti da li će Igouadala večeras igrati.

Treći duel serije na rasporedu je noćasod 3 sata po srednjoevropskom vremenu. 

Warriorsi su noćas izraziti favoriti, s obzirom da Spursi ne mogu računati na glavnu zvijezdu ekipe Kawhija Leonarda. Ipak, nema sumnje da će veliki stručnjak Gregg Popovich smisliti način kako zaustaviti Warriorse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi