Warriorsi 'nagradili' Pachuliju novim ugovorom
Foto: EPA

Gruzijac i naredne sezone u Golden Stateu

Warriorsi 'nagradili' Pachuliju novim ugovorom

Golden State Warriorsi i iskusni centar Zaza Pachulija su postigli dogovor, pa će ovaj košarkaš sa Warriorsima potpisati novi jednogodišnji ugovor vrijedan 3.5 miliona dolara.

Pachulija se tokom prethonde sezone zaista dobro uklopio u sjajnu ekipu Warriorsa, te je postao dosta bitan dio tima punog superzvijezda.

Ovaj 33-godišnji centar je prošle sezone za samo 18.1 minutu koliko je u prosjeku provodio na terenu bilježio 6.1 poen, 5.9 skokova i 1.9 asistencija.

Međutim, Pachulijin doprinos nije bio toliko u poenima ili skokovima, koliko je ovaj iskusni košarkaš ekipi Golden Statea donosio dodatnu energiju i čvrstinu.

Krajem sezone Pachulijin ugovor sa Golden Stateom je istekao, a upravo zbog svog zalaganja na parketu Warriorsi su odlučili "nagraditi" gruzijskog košarkaša novim ugovorom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije