Warriorsi u Dallasu do 15. uzastopne pobjede

Golden State nezaustavljiv

Warriorsi u Dallasu do 15. uzastopne pobjede

Edmir Škorić

Košarkaši Golden State Warriorsa savladali su u Dallas Maverickse sa 105:98.

Prvi subotnji meč NBA lige okončan je sigurnom pobjedom sjajnih Warriorsa, koji su već na samom početku nametnuli svoj ritam igre, a Mavsi jednostavno nisu mogli da se odbrane.

Već nakon nekoliko minuta igre gosti dolaze do dvocifrene prednosti, a nakon prve dionice imali su velikih 21 poen prednosti. Rezultat je glasio 39:18.

Stephen Curry i društvo nisu posustajali ni u drugoj dionici. Na poluvrijeme se odlazi sa 66:44 prednošću Warriorsa, koji su do samog ulaska u zadnju dionicu održavali nedostižnu prednost.

Kako se bližio kraj utakmice, Mavsi su uspijevali koliko-toliko da se vrate. Došli su u jednom trenutku na minus sedam, no dalje od toga nisu mogli. 

Curry je sa 29 poena briljirao u redovima gostiju, te je dodao i osam asistencija. Klay Thompson ga je pratio sa 25 poena i pet skokova. Na drugoj strani Monta Ellis je ubacio 24 uz pet asistencija, a iskusni Nijemac Dirk Nowitzki 23 uz osam skokova. 

Za domaće je ovo bio osmi poraz, a za goste već 20. pobjeda i suvereno drže vrh na Zapadu, te imaju 15. vezanih pobjeda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti