Warriorsima ne odgovara Staples Centar
Foto: EPA

Warriorsi poraženi

Warriorsima ne odgovara Staples Centar

Midhat Šljivak

Drugi uzastopni poraz u NBA ligi doživio je najbolji tim dosadašnjeg tijeka sezone Golden State Warriors.  Tim iz Oaklanda je poražen od Los Angeles Clippersa 100:86.

Odlično je Golden State ušao u meč. Poveli su 16:6, ali se Clippersi brzo vraćaju, te su gosti nakon prve dionice imali svega dva poena prednosti (20:18).

Precrtan scenarij se dogodio u drugoj dionici. Većim dijelom igre su Clippersi dominirali. Imali su i 11 poena prednosti, ali su uzvratili domaći košarkaši u finišu četvrtine i na odmor se otišli sa samo plus jedan u korist Warriorsa, 42:41.

Nastavak meča pripao je potpuno Clippersima. Nakon što su preuzeli vodstvo sredinom treće dionice, više ga nisu ispuštali. 

Nakon 36 minuta igre Clippersi su imali tri poena prednosti (73:70), da bi Golden State bio potpuno razbijen u posljednjoj dionici. Imali su domaći košarkaši i 20 poena prednosti, a na kraju su slavili pobjedu od 14 poena prednosti.

Jamal Crawford je predvodio Clipperse sa 24 poena, Chris Paul je dodao 22, a Blake Griffin je uz 18 poena imao i 15 skokova.

Kod Warriorsa najefikasniji je sa 15 poena bio Klay Thompson...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.