Washington MVP kola

Euroliga 7. kolo

Washington MVP kola

Bek Lottomatica Rome Darius Washington najbolji je igrač 7. kola košarkaške Eurolige. Amerikanac je u pobjedi svoje momčadi nad Charleroijem (95:83) imao index vrijednosti 31.

Washington je ubacio 27 poena, imao je 4 skoka i jednu ukradenu loptu. Deset prekršaja je napravljeno na njemu, a najbolji je bio za dva poena 6/7. Iza njega su ostali play Montepaschija Lester McCalebb sa indexom 28, Zoran Planinić i Sofoklis Schortsanitis su imali index 27, a Stanko Barać 26.

Darisu Washington je također i najbolji strijelac kola sa 27 poena, Robertas Javtokas i Ioannis Bourousis su najbolji skakači sa po 12 skokova, Ibrahim Jaaber i Marcelo Huertas sa po 8 asistencija su najbolji asistenti kola, Chuck Eidson je najbolji kradljivac kola (5), a Benjamin Eze i Adam Lapeta blokeri (4).

Četiri igrača su u ovom kolu ostvarila double-double učinak. Kenny Gregory iz Olimpije je upisao 17 poena i 11 skokova, Joel Freeland iz Unicaje 15 poena i 10 skokova, Kyle Hines iz Brose Basketsa 15 poena i 10 skokova i Ioannis Bourousis iz Olympiakosa 12 poena i 12 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.