West ponovo u Bostonu

West ponovo u Bostonu

Nakon tri godine Delonte West se ponovo vratio u Boston Celticse, klub u kojem je počeo svoju NBA karijeru. Nakon Bostona je igrao još za Seattle i Cleveland,koji ga je ljetos poslao u Minnesotu, ali West nije želio igrati hladnoj Minnesoti.

Boston je Westa uzeo na draftu 2004. godine kao 24. izbor prve runde. U Celticsima je proveo tri sezone i prosječno bilježio 12.2 poena, 4.4 asistencije i 3 skoka po utakmici. Prije tri godine je bio žrtva stvaranja velikog Bostona, pa ga je Danny Ainge poslao u Seattle u zamjenu za Raya Allena, ali se nakon tri godine ponovo vraća u TD Garden gdje će igrati upravo sa Allenom.

Tada su u Seattle otišli West, Wally Szczerbiak, 5. izbor drafta 2007. (Jeff Green) i izbor druge runde drafta 2008. (Trent Plaisted), dok su u Boston stigli Ray Allen i 32. izbor drafta 2007. (Glenn Davis). West se u Seattleu zadržao pola godine, da bi ponovo u tradeu nekoliko klubova završio u Clevelandu gdje je igrao dvije i pol sezone s LeBronom Jamesom.

"Bila je to jedna od mojih najtežih odluka u karijeri. Ipak, moram reći da bih to učinio ponovo, ali mi svi u Bostonu volimo Westa, zato smo ga vratili. Danas je sigurno bolji igrač nego što je bio kada je ovdje bio prvi put", rekao je Danny Ainge, direktor sportskih operacija Bostona nakon što je doveo Delonte Westa nazad u Boston.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.