Westbrook na korak od novog rekorda
Foto: EPA

Triple-double mašina

Westbrook na korak od novog rekorda

Ponajbolji igrač NBA lige Russell Westbrook odigrao je fantastičan meč protiv San Antonija, ali je njegova Oklahoma, ipak, upisala domaći poraz (100:95).

Bek Thundera ostvario je 39. triple-double u sezoni, zabilježivši 32 poena, 15 skokova i 12 asistencija. 

Ove sezone Westbrook je došao do nekoliko sjajnih podviga, a do kraja regularnog dijela takmičenja mogao bi i da nadmaši legendarnog Oscara Robertsona po broju ostvarenih triple-doubleova u jednoj sezoni. Podsjetimo, Robertson je u sezoni 1961/1962 upisao 41 triple-double učinak. 

S obzirom da će Oklahoma odigrati još sedam mečeva u regularnom dijelu, Westbrook ima velike šanse da dođe do još jednog rekorda. Ne treba zaboraviti da je Oklahomin plej, uz Jamesa Hardena, glavni kandidat za MVP nagradu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi