Westbrook nezaustavljiv, nova pobjeda Houstona

Uzbudljiva noć u najjačoj ligi na svijetu

Westbrook nezaustavljiv, nova pobjeda Houstona

Russell Westbrook nastavlja da iznenađuje košarkašku javnost.

U noći sa subote na nedjelju igrač Oklahoma Thundera stigao je do 13. triple-doublea u sezone, ali i jednog velikog podviga.

On je u domaćoj pobjedi svog tima nad Phoenixom (114:101) uknjižio čak 22 asistencije i tako postavio novi rekord franšize. Na svom kontu još je imao 26 poena i 11 skokova.

Dobru partiju u redovima pobjednika pružio je Steven Adams, koji je zabilježio 19 koševa i sedam uhvaćenih lopti.

Sa 31 poenom Devin Booker je bio daleko najbolji igrač u poraženom sastavu.

Desetu uzastopnu pobjedu sinoć su upisali Houston Rocketsi. 'Brada' i ekipa slavili su u gostima kod Minnesote i to nakon produžetka (111:109).

Domaćinu nije pomogla ni fenomenalna partija Karl-Anthony Townsa. Mladi centar susret je završio sa 41 poenom i 15 uhvaćenih lopti.

Kod gostiju su odskočili James Harden i Ryan Anderson, koji su postigli po 28 koševa. Harden je dodao i 13 asistencija i devet skokova, dok je Anderson upisao šest uhvaćenih lopti.

Pobjede su sinoć upisali i Cleveland i Golden State.

Aktuelni šampion je kod kuće savladao LA Lakerse sa 119:108. 

Kevin Love je upisao 27 koševa i 17 skokova, a pratili su ga LeBron James sa 26 poena, devet asistencija i sedam skokova te Kyrie Irving sa 21 pogotkom, 12 uspješnih proigravanja i šest uhvaćenih lopti.

Na drugoj strani izdvojio se Nick Young sa 32 poena.

Warriorsi su u Oracle Areni deklasirali Blazerse sa 135:90, a do četvrte uzastopne pobjede predvodio ih je Kevin Durant sa 34 poena i 11 asistencija. Ian Clark dodao je 23, a Steph Curry 19 poena.

Najesfikasniji kod gostiju bio je Damian Lillard sa 20 pogodaka.

Ostali rezultati:

Detroit Pistons - Indiana Pacers 90:105

Atlanta Hawks - Charlotte Hornets 99:107

Denver Nuggets - New York Knicks 127:114

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi