Westbrook nije mogao sam, Houston na korak od prolaza
Foto: EPA

Houston slavio na krilima Nenea

Westbrook nije mogao sam, Houston na korak od prolaza

D. Rakanović

Košarkaši Houstona u neizvjesnoj utakmici savladali su Oklahomu na gostovanju sa 113:109 i poveli sa 3:1 u seriji. 

Utakmica u Oklahomi je bila izjednačena tokom većeg dijela.

Oklahoma je tokom prva tri perioda imala prednost u ovom izjednačenom duelu. Najveću prednost imali su Thunderi sredinom trećeg perioda kada su ima 15 poena prednosti. Ipak, Rocketsi se brzo vraćaju u igru, i fenomenalnom igrom u napadu u drugoj polovini posljednje četvrtine uspijevaju prelomiti utakmicu u svoju korist.  

Rocketse je do pobjede predvodio Nene sa 28 poena i 10 skokova. Pratili su ga Eric Gordon i Lou Williams sa po 18 poena. James Harden je ubacio 16 poena, uz sedam skokova i osam asistencija. 

U ekipi Oklahome istakao se Russell Westbrook koji je ponovo zabilježio triple-double upisavši 35 poena, uz po 14 skokova i asistencija. Pratili su ga Steven Adams sa 18 i Victor Oladipo sa 15 poena. 

Peti meč ove serije igra se 26. aprila u 2 sata iza ponoći, a Houston će imati priliku da pred svojim navijačima završi posao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi