Westbrook raspršio snove Denvera o play-offu
Foto: EPA

Fenomenalna partija playa Oklahome

Westbrook raspršio snove Denvera o play-offu

D. Rakanović

Oklahoma je u uzbudljivoj završnici savladala Denver na gostovanju sa 106:105, i time obezbjedila Nurkićevom Portlandu nastup u doigravanju. 

Sudbinu Denvera zapečatio je Russel Westbrook spektakularnom trojkom sa deset metara uz zvuk sirene. 

U posljednji minut je Denver ušao sa sedam poena (105:98) prednosti, ali je fenomenalni Westbrook vezao osam poena u posljednjem minutu za veliki preokret Oklahome, i kraj nadanja Nuggetsa u plasman u play-off. 

Westbrook je predvodio OKC do pobjede sa novim triple-doubleom. Utakmicu je završio sa 50 poena, 16 skokova i deset asistencija, i time ušao u istoriju NBA lige kao igrač sa najviše triple-double učinaka u jednoj sezoni. 

U pobjedi Thundera istakli su se Enes Canter sa 15 poena i Steven Adams sa 10 poena. 

U ekipi Denvera se istakao Danilo Gallinari sa 34 poena i deset skokova. Wilson Chandler je ubacio 17 poena i imao deset skokova. 

Srbijanski reprezentativac Nikola Jokić je ubacio 23 poena, uz šesto skokova, tri asistencije i po jednu blokadu i ukradenu loptu.

Ovim porazom Denver se oprostio do trke za play-off na Zapadu, pa će u doigravanje Portland za koji nastupa naš reprezentativac Jusuf Nurkić.

.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi