Westbrook sve bliži ulasku u historiju

Može li Westbrook završiti sezonu sa tripl-double prosjekom?

Westbrook sve bliži ulasku u historiju

Russell Westbrook ima priliku postati prvi igrač u NBA ligi, nakon sezone 1961./1962., koji bi na kraju regularnog dijela takmičenja bilježio tripl-double prosjek.

Posljednji kojem je ovo pošlo za rukom bio je legendarni Oscar Robertson koji je regularnu sezonu 1962. godine završio sa, prosječno, 31.1 poena, 12.6 skokova i 11.5 koševa. Sa druge strane Westbrook se, 15 utakmica prije kraja sezone, nalazi na prosjeku od 31.8 poena, 10.6 skokova i 10.5 asistencija.

S obzirom da nije moguće da mu u posljednjih 15 utakmica prosjek poena padne ispod 10, zvijezdi Oklahome je potrebno da do kraja sezone bilježi prosječno 7.5 skokova i 8.8 asistencija kako bi ušao u historiju.

Osim ovog rekorda, Westbrook ima priliku sustići, a možda i prestići, još jedan rekord Oscara Robertsona, kada je Robertson, u istoj sezoni kada je bilježio tripl-doubl prosjek, ostvario ukupno 41 tripl-doubl.

Dakle Westbrooku je, nakon sinoćnjeg, potrebno još osam tripl-dablova u ostatku sezone kako bi se izjednačio sa legendarnim Robertsonom po broju tripl-doublova u regularnom dijelu jedne sezone NBA lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi