White odveo Radnički do pobjede na Pecari

Široki poražen

White odveo Radnički do pobjede na Pecari

Midhat Šljivak

Košarkaši Širokog Wwin poraženi su večeras na Pecari u 22. kolu ABA lige od ekipe Radničkog iz Kragujevca rezultatom 100:85.

Uvodni dio susreta pripao je gostima iz Kragujevca. Odličnom igrom su vrlo brzo stigli do solidne prednosti, a iako su u nekoliko navrata imali i devet razlike nakon prve četvrtine vodili su samo tri razlike 24:21.

Vodio je Radnički sve do sredine drugog perioda kada Široki trojkom Peršića dolazi do poravnanja rezultata na 32:32. Potom je domaći tim poenima Bilinovca (3+1) došao do prvog vodstva na utakmici 36:34, ali je Radnički serijom od 8:0 ponovo preuzeo vodstvo na susretu. Ipak, ponovo se naš prvak uspio vrati u utakmicu, te je strašnim zakucavanjem Peršića okončano prvo poluvrijeme i to rezultatom 45:45.

Široki je odigrao dosta dobro veći dio treće četvrtine. Uspjeli su stvoriti pet razlike 65:60, ali su u posljednje dvije minute ovog dijela igre potpuno stali. Radnički pravi potom seriju 17:2, te u posljednjih deset minuta odlazi sa 10 poena prednosti 77:67.

Radnički je nastavio i u posljednoj dionici puniti koš našeg prvaka. Lagano su postizali poene, te su na kraju stigli do ubjedljive i sigurne pobjede.

Goste je do pobjede predvodio Terrico White sa 29 poena, a Boris Barać je kod Širokog ubacio 25, dok je Peršić ubacio 20 poena.

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.