Wilbekin neće igrati za Bosnu i Hercegovinu!
Američki košarkaš je sve dogovorio sa KS BiH, ali se predomislio u posljednjem trenutku

Odlučio se za tursko državljanstvo

Wilbekin neće igrati za Bosnu i Hercegovinu! · Saznajemo

E. Čaušević

Američki košarkaš Scottie Wilbekin trebao je pojačati reprezentaciju Bosne i Hercegovine u narednim mečevima kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, ali se to na kraju neće desiti.

Ovaj 24-godišnji košarkaš turske Darussafake trebao je biti veliko pojačanje za tim Duška Vujoševića u nastavku kvalifikacija, no Amerikanac se predomislio u posljednjem trenutku. Wilbekin je pristao da igra za Bosnu i Hercegovinu što je oduševilo naš tim s obzirom da se radi o veoma dobrom košarkašu.

Međutim, kako saznaje SportSport.ba Wilbekina na kraju nećemo vidjeti u dresu bh. reprezentacije. Naime, američki košarkaš se u posljednjem trenutku predomislio i odlučio je da neće igrati za BiH. Umjesto toga Wilbekin će uzeti tursko državljanstvo i najvjerovatnije igrati za selekciju Turske.

Ipak, ono što je razočaralo mnoge jeste da je Wilbekin već poslao dokumentaciju za nastup za BiH, ali nije mogao dobiti bh. državljanstvo jer nije poslao sve potrebne papire. U međuvremenu, Amerikanac je dobio očito bolju ponudu i odlučio je da prekrši svoje obećanje koje je dao prije nekoliko mjeseci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi