Willamsu pet godina zatvora

Zbog ubistva Costasa Christofija

Willamsu pet godina zatvora

Adnan Beganović

Bivši NBA košarkaš Jayson Williams osuđen je na pet godina zatvora zbog ubistva vozača Costasa Christofija 2002. godine.

Izricanjem presude okončan je osmogodišnji proces, koji je Williams završio izvinjenjem Christofijevoj porodici, prenose američki mediji.

U noći ubistva 55-godišnji Christofi je vozio Williamsa i nekoliko njegovih prijatelja u Williamsovu kuću.

Bivši košarkaš naveo je da je prijateljima pokazivao kolekciju oružja te da je jedan pištolj slučajno 'opalio' i pogodio Christofija.

Williams, koji je u ponedjeljak napunio 42 godine, odigrao je devet NBA sezona u Philadelphiji i New Jersey Netsima, a povukao se 2000. zbog povrede noge.

Postao je stručni NBA komentator na kanalu NBC, ali je suspendiran nakon ubistva Christofija.

Williams je 2003. godine Christofijevoj porodici isplatio više od dva miliona dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.