Williams i Lillard ubacili po 40+ poena, ali su izgubili

NBA liga

Williams i Lillard ubacili po 40+ poena, ali su izgubili

Edmir Škorić

U bogatoj NBA večeri dosta uzbuđenja i nekoliko zanimljivih rezultata.

O porazima Nurkićevih Denver Nuggetsa i Teletović Phoenix Sunsa pisali smo već, pa ćemo se 'baciti' na ostale mečeve.

Najranije je završen duel u Washingtonu između Wizardsa i Toronto Raptorsa, a zanimljiv duel na Istoku okončan je pobjedom gostiju sa 97:88 uz sjajnu igru DeRozana, koji je ubacio 35 poena uz osam skokova, dok je kod domaćih John Wall ubacio 21 poen.

Brooklyn se u Barclays Centru nije revanširao Orlandu za nedavni poraz. Gosti su na krilima Oladipa (20p) i Vučevića (20p, 10s) slavili sa 83:77. Najefikasniji kod Netsa bio je Brook Lopez sa 17 poena.

Wigginsovih 35 poena nije pomoglo Minnesoti Timberwolvesima, koja je sa 125:99 na svom parketu poražena od Cleveland Cavaliersa. JR Smith sa 27 i Shumpert sa 23 poena vodili su Cavse na putu do pobjede. Indiana Pacersi su sa 91:86  trijumfovali u New Orleansu.

Bivši prvaci, San Antonio Spursi, jedva su izašli na kraj s New York Knicksima. Bilo je 100:99, a goste je u neivzjesnom meču vodio Porzingis. Latvijac je ubacio 28 poena uz 11 skokova, dok je Anthony ubacio 20 poena uz 12 skokova. Kawhi Leonard je u timu Spursa imao 19 poena i 12 skokova.

Spektakularno utakmicu odigrali su Portland i Golden State. Warriorsi su stigli do nove pobjede, rezultatom 128:108 i to im je bila 34. pobjeda u 36. meču. Lillard je ubacio čak 40 poena uz 10 asistencija za TrailBlazerse, ali to nije bilo dovoljno.

Thompson je ubacio 36 za goste, Curry 26 uz devet asistencija. Oklahoma je sa 117:113 trijumfovala u Staples Centru protiv Lakersa. Westbrook je ubacio 36 poena uz 12 skokova i sedam asistencija, Durant 24 poena, a za domaće Williams 44 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi