Williams nanio poraz Iziću
Jovo Stanojević je bio prvo ime Kepeza

BEKO Liga

Williams nanio poraz Iziću

S današnje dvije utakmice kompletirano je šesto kolo turske BEKO lige. U obe utakmice slavili su domaći timovi. Banvit je bio bolji od Izićevog Tofasa, dok je Kepez u neizvjesnoj utakmici bio bolji od Antalyje.

Banvit je bio ubjedljiv protiv Tofasa sa 92:71. Chuck Davis je sa 20 poena bio najbolji u redovima Banvita, Yunus Cankaya je dodao 17, a bivši igrač Bosne Lance Williams 15 poena i 4 skoka. Brandan Bowman je sa 15 poena i 10 skokova bio najbolji u timu Nihada Izića.

U drugoj utakmici je Kepez sa 85:83 bio bolji od Antalyje. Prvo ime Kepeza bio je Jovo Stanojević sa 22 poena i 7 skokova, dok je kod Antalyje Aaron Jackson ubacio 28 poena.

Rezultati:

Banvit – Tofas 92:71
Kepez – Antalya 85:83

Poredak: Efes Pilsen 5-1, Pinar, Erdemir, Fenerbahce, Bornova i Besiktas 4-2, Antalya, Tofas, Turk Telekom, Kepez, Aliaga, Banvit i Oyak 3-3, Mersin 2-4, Darusafaka i Galatasaray 0-6.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti