Williams trojkom srušio Albu, 16 poena Đedovića

Euroliga

Williams trojkom srušio Albu, 16 poena Đedovića

Midhat Šljivak

Košarkaši Unicaje iz Malage savladali su večeras u Berlinu ekipu Albe rezultatom 67:65. a do pobjede su došli trojkom u posljednjim sekundama.


Unicaja je bolje otvorila susret, te su poveli sa 6:0. Prve poene Alba je postigla sa linije slobodnih bacanja nakon skoro dvije minute igre, a iako su gosti uspjevali kontrolisati igru i rezultat u prvoj četvrtini, Alba je na 17 sekundi do kraja ovog dijela igre povela 20:19, no play gostiju Earl Calloway trojkom u posljednjoj sekundi pogađa za plus dva za Unicaju 22:20.

Alba je u drigoj četvrtinu u potpunosti preuzela utakmicu u svoje ruke. Dominirali su ovim dijelom igre, kojeg su na kraju dobili 22:12, te su na poluvremenu imali prednost od osam poena 42:34.

Sa tri vezane trojke u nastavku Unicaja ponovo prelazi u vodstvo 43:42. Alba je preko Đedovića nakon dvije i po minute postigla prve poene u nastavku, a nakon 30 minut aigre Unicaja je imala prednost od četiri poena 55:51.

Posljednjih deset minuta donijelo je veoma izjednačenu košarku. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu, a u posljednju minutu se ušlo vodstvom Albe 65:64. Ipak, Marcus Williams trojkom u posljednjoj sekundi donosi pobjedu Unicaji za konačnih 67:65.

Nihad Đedović je kod Albe ubacio 16 poena, te je imao šest skokova. Isto toliko je ubacio i Deon Thompson, dok je goste do pobjede predvodio Simon sa 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije