Wilson rekorder Partizana

Postigao 42 poena

Wilson rekorder Partizana

Jamar Wilson sa 42 postignuta poena u duelu sa ljubljanskom Olimpijom postao je najefikasniji strani igrač Partizana na jednoj utakmici.

Finski reprezentativac tako je prestigao na listi Fredericka Housea koji je 2003. godine zabilježio 41 poen, i to u meču protiv Cibone.

"Prvobitno, u javnost je izašao podatak da je Wilson postigao 41 poen i tako izjednačio klupski rekord. Međutim, nakon gledanja snimka sa utakmice i zvanične ekspertize meča, utvrđeno je da je Jamar Wilson u Ljubljani postigao 42 poena, a Kevin Jones 31", stoji na sajtu crno-bijelih.

Plejmeker Partizana imao je šta reći nakon nesvakidašnjeg rekorda.

"Lijep je osjećaj kada ostvarite rezultat koji će se pamtiti. Ipak, uvijek bih rado mijenjao svoj učinak za pobjedu svoje ekipe", izjavio je Wilson. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi