Wisniewski na korak do potpisa za Hapoel

Moguć povratak u Evropu

Wisniewski na korak do potpisa za Hapoel

Nakon što je Hapoel Jerusalem angažovao novog trenera Sharona Druckera, već su u novoj potrazi za pojačanjima u timu.

Vjeruje se da je prva želja ovoga trenera Andrew Wisniewski. Kada je u pitanju ovaj igrač, Hapoel Jerusalem je već ranije želio ovog odličnog košarkaša. Taj transfer nije mogao biti udovoljen bivšem treneru ovoga kluba Odedu Katashu, jer je igrač imao porodičnih obaveza, ali se sada vjeruje da bi Wisniewski nakon praznika ipak mogao sletjeti u Jerusalem.

"Obaćao sam svojoj familiji da ću biti uz njih dok traju praznici, ali bi zaista bila sjajna mogućnost povratka u Izrael gdje bih ponovo radio sa trenerom kao što je Drucker. Nadam se da ćemo sve dogovoriti u ovih nekoliko dana pred nama", prenose riječi ovoga igrača iz menadžmenta kluba u Izraelu.

Andrew Wisniewski je dobro poznat košarkaš u Evropi. Ovaj američki igrač sa Centenery Collega je već igrao u Srbiji, Rusiji, Hrvatskoj, Italiji, Njemačkoj i Turskoj. Prošle sezone je igrao za Efes Pilsen.

Dok je igrao u Izraelu za Maccabi Elektru u Euroligi je postizao 8.8 poena i 2.6 skokova po utakmici, dok je u prvenstvu Izraela imao statistiku od 9.4 poena i 2.6 skokova i 3.3 asistencije tokom mečeva. Wisniewski je poznat po velikoj brzini i odličnom pregledu igre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.